Lär känna MR-Fondens nya praktikanter våren 2023

Pim, Tessa och Moa står framför kameran och håller om varandra mot en grön grönskande bakgrund.

Det är vi som är MR-fondens praktikanter denna termin!

Efter två veckors introduktion ska vi nu börja arbeta i de olika projektgrupperna. Under introduktionen har vi lärt oss grunden för MR-fondens verksamhet och de utmaningar som finns. Nu är vi exalterade för att få vara med och bidra till MR-fondens arbete.

//Pim, Tessa och Moa

Pim som ler in i kameran mot en grönskande bakgrund.

Halloj! Jag är Pim och en av vårens nya praktikanter. Jag studerar Freds och Utvecklingsstudier på Uppsala Universitet där jag går min sista terminen.

I höstas pluggade jag på ett universitet i Bogotá (“Pontificia Universidad Javeriana”) där jag läste kurser med fokus på Colombia och Latinamerika kopplat till fred, konflikt, fattigdom och ojämlikhet. Min tid i Colombia var fantastisk och hela upplevelsen är verkligen ett minne för livet!

MR-fondens långa samarbete med partnerorganisationer i Colombia var en av anledningarna till att jag sökte mig hit. Jag ser fram emot att fördjupa mina kunskaper om Colombia och mänskliga rättigheter och lära mig av mina kompetenta kollegor!

Under min praktik kommer jag främst arbeta med Colombia och Colombiagruppen men även kommunikationsarbete.

// Pim

Ett foto med grönskande bakgrund där Tessa står och ler mot kameran.

Hej alla! Tessa heter jag och är en av vårens praktikanter hos MR-Fonden. Jag kommer från Björneborg i västra Finland, men nuförtiden bor och studerar jag i Åbo. Där läser jag Master’s Degree Programme in International Law and Human Rights vid Åbo Akademi. Jag har stort intresse för olika MR-frågor, speciellt frågor som rör kränkningar av mänskliga rättigheter och hur ansvar för dessa kränkningar uppstår. Frågor som rör olika minoritetsgrupper ligger även inom mitt intresseområde.

Under våren kommer jag att bistå i projekt med ESK-rättigheter som fokus samt i avslutningen av projektet Inget om oss utan oss! Ytterligare kommer jag att vara delaktig i bland annat Burma-projektgruppen samt fungera som huvudansvarig för kommunikation.

Jag ser fram emot att lära mig nytt genom samarbete med mina kunniga kollegor samt få praktisk erfarenhet genom möjligheten att aktivt delta i Fondens verksamhet!

// Tessa

Moa som ler in i kameran framför en grönskande grön bakgrund.

Hej, det är jag som är Moa och är en av de nya praktikanterna!

Jag är ursprungligen från Uppsala men 2018 flyttade jag till Göteborg för att studera på Göteborgs universitet. Nu läser jag sista terminen på master programmet i globala studier. Jag har fördjupat mig inom internationella relationer och har ett stort intresse för kvinnors rättigheter och även hållbar fred. Därför ska det bli så roligt att få jobba med mänskliga rättigheter som är en förutsättning för fredligare samhällen.

Jag kommer bland annat jobba mycket med övergångsrättvisa kopplat till olika projekt, bistå med delar av Kuba-projektet och vara delaktig i att anordna seminarium.

Under praktiken ser jag fram emot att få praktisk erfarenhet av att jobba med MR-frågor och lära mig hur en stiftelse arbetar. Att man som praktikant får vara så delaktig i arbetet är en av anledningarna till varför jag sökte mig just hit.

Efter två värdefulla introduktionsveckor ser jag fram emot att spendera våren tillsammans med alla härliga kollegor på MR-fonden!

// Moa