Lär känna MR-Fondens praktikanter hösten 2022

Gustav, Camilla och Lovisa framför vit vägg med växt till vänster

Höstens praktikanter är nu på plats. Vi önskar dem varmt välkomna till MR-Fonden!

Under de två första veckorna har Gustav, Camilla och Lovisa fått ta del av hur Fonden jobbar nationellt och internationellt. Nu har de kommit igång och börjar bli varma i kläderna.
Vi låter praktikanterna introducera sig själva och berätta lite om sina förväntningar på hösten.

Gustav Sjölund framför vit vägg

Hej! Jag är Gustav, 25 år, kommer från Västerås och studerar Masterprogrammet i Globala studier vid Göteborgs Universitet. Jag tycker det ska bli väldigt spännande att få dyka in i MR-fondens arbete. Främst med frågor som berör hållbar fred då jag har fördjupat mitt intresse för ämnet i studier, så som min Masteruppsats. Jag kommer också jobba mycket med kommunikation, projektplanering och att ta fram forskning till diverse rapporter.

Jag sökte till MR-fonden då jag fick bilden av att praktikanten fick vara väldigt delaktig i arbetet och hittills verkar den bilden stämma! Fokus på övergångsrättvisa och hållbar fred var två stora faktorer som också gjorde att jag sökte praktikplats just här.

Det ska bli otroligt kul att få lära sig och bidra till MR-fonden under hela höstterminen.
/ Gustav

Ett foto på Camilla som ler in i kameran mot en vit bakgrund.

Hej! Camilla här. Jag har en akademisk bakgrund inom statsvetenskap och management, och läser nu magisterprogrammet i Gender, Justice and Society vid Umeå Universitet. Jag brinner för frågor som rör kvinnors- och HBTQI+-personers rättigheter och har ett särskilt intresse för den latinamerikanska regionen.

Som praktikant kommer jag att arbeta med MR-fondens Colombiaprogram samt vara delaktig i Colombiagruppens arbete. Det ska bli otroligt spännande att få använda mina tidigare erfarenheter från offentlig sektor i fondens kontakter med myndigheter och andra beslutsfattare.

Jag är så glad att få spendera hösten med alla kompetenta och inspirerande kollegor på MR-fonden. Framför allt ser jag fram emot att få lära mig mer om övergångsrättvisa och om hur arbete för hållbar fred kan bedrivas på lokal, nationell och internationell nivå.

Vi ses framöver!
/ Camilla

Lovisa Östman framför vit vägg

Hej! Mitt namn är Lovisa, jag är nyss 25 år fyllda och hemma från Svenska Österbotten i Finland. Jag bor och studerar till vardags i Åbo där jag avlägger en examen inom ramen för Åbo Akademis Master’s Degree Programme in International Law and Human Rights. Jämlikhets- och jämställdhetsfrågor ligger mig nära om hjärtat och studierna har väckt ett starkt intresse för det offentligas särskilda ansvar gentemot utsatta grupper. MR-Fondens arbete med att lyfta ESK-rättigheterna och att i synnerhet stöda grupper i minoritetsställning verkade således väldigt lockande.

Under hösten kommer jag att bistå mina härliga kollegor i allehanda uppgifter. Tätast samarbete kommer jag att ha med Maria Johansson och Charlotta Göller som ansvarar för projektet Inget om oss utan oss! och håller i trådarna för samordningen av civilsamhällets parallellrapport till ESK-kommittén. Det ska även bli riktigt roligt att få hjälpa till med arrangemangen inför MR-dagarna i Örebro.

Praktiken kommer säkerligen att bjuda på många spännande möten och diskussioner. Det är en ynnest att jobba med så kunniga och drivna kollegor och det ska bli fantastiskt att lära sig av och tillsammans med dem. Jag ser verkligen framemot att vara med och utveckla Fondens verksamhet under de kommande månaderna.

/ Lovisa