Lär känna MR-fondens nya praktikanter för våren 2022

 

Varmt välkomna till MR-fonden Alejandra och Linnéa! Berätta lite om er själva.

Linnéa Hej och tack så mycket! Mitt namn är Linnéa Anna Botvidsson och jag är en av MR-fondens nya praktikanter. Jag växte upp i Norrköping och fattade tycke för globala frågor när jag läste internationella relationer på Gymnasiet. Intresset för mänskliga rättigheter och jämlikhetsfrågor ledde mig sedan till Guatemala för att arbeta på ett projekt där rätten till utbildning, hållbar utveckling och jämlikhet var i fokus. Numera bor jag vanligtvis i vackra Göteborg där jag läser kandidatprogrammet i Globala Studier vid Göteborgs universitet. Under min halvåriga praktikperiod bor jag i Stockholm för att komma närmre MR-fonden och allt vad staden har att erbjuda! 

Alejandra Hej hej! Jag heter Alejandra Lucía och är en colombiansk student som bor i Uppsala sedan 2020 och jag är en av MR-fondens nya praktikanter. Jag har alltid varit fascinerad av historia och politik,  och läste därför kandidatprogrammet i internationella relationer. Efter min examen fortsatte jag studera mänskliga rättigheter och socialt företagande. Jag studerar för närvarande en master i statsvetenskap och jag känner mycket exalterad inför att vara praktikant på MR-fonden.  Jag har arbetat med civilsamhället i mitt hemland och att arbeta med MR-organisationer i Sverige är en ny och rolig utmaning för mig.

Varför sökte ni er till MR-Fonden?

Linnéa Min utbildning genomsyras av ett rättighetsperspektiv och en möjlighet att få befästa de kunskaperna genom MR-fondens varierade tematiska områden såg jag som en fantastisk möjlighet. MR-fondens fokus på kombinationen av ekonomiska, sociala och kulturella rättigheter samt övergångsrättvisa fångade min uppmärksamhet då de ofta är rättigheter som annars hamnar i skymundan. Jag har ett särskilt stort intresse för hbtqia+ frågor, jämlikhet och inkludering och såg en möjlighet att fördjupa mig i dessa frågor genom MR-fondens samarbete med civilsamhällesorganisationer i Myanmar samt samarbetet med en kvinnorättsorganisation i Uganda. 

Alejandra MR-fondens jobb kompletterar forskning med praktiska insatser på fältet och direkt arbete med civilsamhället, något jag tycker är viktigt. Jag vill också bli aktiv i en organisation som är engagerad i att främja mänskliga rättigheter och att utveckla samhällen som drabbats av väpnade konflikter. MR-Fonden ger den perfekta vägen mot mina karriärmål, och jag är spänd på vad den här tjänsten erbjuder. Dessutom, vill jag skaffa mig internationell arbetserfarenhet när jag bor i Sverige och jag tror att MR Fonden är helt rätt ställe att börja på. 

Vilka erfarenheter och kunskaper kan du bidra med till MR-fonden? 

Linnéa Vid sidan av mina studier är jag aktiv i en förening som arbetar för att stärka internationellt samarbete och med informationsspridning. Där arbetar jag främst kommunikativt med sociala medier och med projekt vilket gett erfarenheter som jag tror kan komma väl till hands hos MR-fonden. Jag besitter likväl en omvärldsanalytisk förmåga och strävar ideligen efter att bredda mina perspektiv och lära av andra. Jag brinner för allas lika rätt i samhället och är motiverad att lära mig av mina nya kollegor! Jag hoppas kunna bidra med kreativitet, förmågan att skriva olika typer av texter och nya synvinklar. 

Alejandra Jag är en motiverad person med kreativ och analytisk förmåga att studera politiska och sociala frågor i nationella och internationella sammanhang. Dessutom har min tidigare erfarenhet av att  övervaka freds implementeringen i Colombia och förbättra innovativa och hållbara start-ups gjorde att jag fått forsknings-, organisations- och kommunikationsförmåga, samt vissa färdigheter att hantera och skapa innehåll för sociala medier. Jag tror att min motivation att lära mig kan leda till att vi kan skapa intressanta saker och arbeta tillsammans för mänskliga rättigheter och hållbar fred. Allt med en trevlig kopp colombianskt kaffe i handen.