MR-dagarna 2021: Demokrati + mänskliga rättigheter = sant!

Välkommen till Mänskliga Rättighetsdagarna den 6-7 december på Svenska Mässan i Göteborg arrangeras över 130 programpunkter på temat Demokrati + Mänskliga Rättigheter = sant! Se temafilmen för MR-dagarna 2021 nedan!

MR-Fonden arrangerar seminariet Inget om oss utan oss! Delta i demokratiska livet, då och nu den 6 december kl. 16.00-17.00 tillsammans med Handikapphistoriska föreningen och Myndigheten för delaktighet. Seminariet kommer handla om personer med funktionsnedsättnings brist på självklara demokratiska rättigheter genom historien fram till idag. Vad behöver vi gemensamt göra för att säkerställa att alla kan vara demokratiskt delaktiga på jämlika villkor inför valet 2022? Vad behövs för att ingen ska utestängas från att kunna ta del av politiska debatter, kandidera, rösta och slutligen inneha ett partipolitiskt uppdrag?

Hoppas vi ses på seminariet eller i vår monter (H:31) under MR-dagarna 6-7 december!