Är du MR-Fondens nya praktikant?

Som praktikant hos oss erbjuds du en spännande arbetsplats där du får ta del av det nationella och det internationella arbetet som sker inom en människorättsorganisation. Under vårterminen 2022 söker vi en praktikant som närmar sig slutet av sina studier inom mänskliga rättigheter, fred och konflikt, juridik med fokus på folkrätt eller ett annat ämne med relevant inriktning.

Fonden för mänskliga rättigheter (MR-Fonden) är en religiöst och politiskt obunden stiftelse, vars verksamhet syftar till att stärka respekten för och skyddet av de mänskliga rättigheterna i Sverige och internationellt. Detta gör vi genom utbildning, informations- och påverkansarbete samt internationellt samarbete med människorättsorganisationer. Våra främsta fokusområden är ekonomiska, sociala och kulturella rättigheter och upprättelse för MR-kränkningar (övergångsrättvisa), både i Sverige och utomlands. Kontoret är beläget i centrala Stockholm.

I arbetsuppgifterna som praktikant ingår att delta i olika gransknings-, informations- och påverkansinsatser och att vara delaktig i de projekt som vi för tillfället arbetar med. Andra arbetsuppgifter är att ta fram underlag till vårt arbete, utföra research till debattartiklar, hålla löpande omvärldsbevakning, ansvara för sociala medier, infomail och liknande administrativa uppgifter samt representera MR-Fonden vid olika möten och seminarier. Praktikanten blir därmed en viktig del av teamet.

Som praktikant blir du försedd med en egen arbetsdator. Du kommer tillsammans med din handledare kartlägga uppgifter för praktiken och sätta upp mål under regelbundna avstämningssamtal. Praktiken är obetald och vi ser därför gärna sökanden som kan genomföra en hel termins praktik som en del av sina studier.

Din bakgrund och kompetens:

 • Mycket god kunskap om mänskliga rättigheter och folkrätt
 • Mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska
 • Vana att självständigt sammanställa information och skriva rapporter
 • Erfarenhet av kommunikation och sociala medier

Meriterande kompetens/erfarenhet:

 • Kunskap om övergångsrättvisa
 • Kunskap om ekonomiska, sociala och kulturella rättigheter
 • Mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på spanska
 • Kunskap om regionala människorättssystem
 • Kunskap om funktionshinderfrågor
 • Erfarenhet från ideellt engagemang och civilsamhället
 • Erfarenhet av att samordna och planera seminarier och workshops
 • Erfarenhet av WordPress och grafiska verktyg som t.ex. InDesign

Välkommen med din ansökan där du förutom CV skickar med ett brev där du beskriver vad du vill få ut av en praktik, och vad du tror att du kan bidra med till MR-Fondens arbete. Vid övriga frågor gällande praktiken, rekryteringen eller MR-Fonden, kontakta info@humanrights.se.

Ansökan mailas till info@humanrights.se senast den 31 oktober 2021.