Colombiagruppen söker samordnare för informationsprojekt i Sverige

Uppdragsgivare

Colombiagruppen är ett nätverk som består av 15 svenska organisationer som arbetar med frågor kring fred och mänskliga rättigheter i Colombia. Colombiagruppen arbetar med informations- och påverkansarbete i Sverige. Colombiagruppen söker nu en deltidssamordnare i Sverige för ett informationsprojekt om mänskliga rättigheter och fred i Colombia. Huvudman för nätverket och arbetsgivare är Fonden för mänskliga rättigheter (MR-Fonden).

MR-Fonden är en religiöst och partipolitiskt oberoende stiftelse vars syfte är att främja de mänskliga rättigheterna i Sverige och internationellt genom stöd till utsatta MR-försvarare, informations- och påverkansarbete samt kunskapsutveckling. Strategiska fokusområden för MR-Fonden är övergångsrättvisa och ekonomiska, sociala och kulturella rättigheter.

Arbetsuppgifter

Samordnarens huvudsakliga arbetsuppgift är att samordna Colombiagruppens arbete med särskilt fokus på informations- och påverkansarbete. Det innebär att ansvara för ett informationsprojekt finansierat genom ForumCiv och egeninsatser från medlemsorganisationerna. . Samordnaren har ansvar för att i samarbete med Colombiagruppens medlemsrepresentanter planera, genomföra och följa upp projektaktiviteterna samt att sköta Colombiagruppens löpande administrativa verksamhet. Samordnaren nätverkar även med andra aktörer i Sverige och Colombia. Samordnaren ingår i MR-Fondens kansli och har sin arbetsplats i centrala Stockholm och förväntas ta del i MR-Fondens övriga verksamhet.

Kvalifikationer

 • Akademisk utbildning med inriktning på mänskliga rättigheter, juridik, statsvetenskap, fred och konfliktstudier eller liknande
 • Erfarenhet av att arbeta strategiskt med information, kommunikation och påverkansarbete
 • Erfarenhet av att använda sociala medier som kommunikationsverktyg
 • Talar och skriver flytande svenska och spanska samt har mycket god kunskap i engelska (skrift och tal)
 • Erfarenhet av projekthantering och samordning
 • Vana av att arbeta självständigt och hantera flera uppdragsgivare
 • Erfarenhet av och kunskap om människorättssituationen i Colombia
 • Kunskap om och intresse för mänskliga rättigheter och fredsfrågor

Meriterande

 • Erfarenhet av arbete i Latinamerika
 • Kunskap om rättighetsbaserat arbete
 • Kunskap om övergångsrättvisa och områden i konflikt
 • Erfarenhet från arbete i en civilsamhällesorganisation

Personliga egenskaper

 • God analysförmåga och lätthet att uttrycka dig i tal och skrift
 • God samarbetsförmåga, lätthet att nätverka och att hitta ingångar till dialog med aktörer från det civila samhället och staten
 • Du är flexibel och kan anpassa arbetet efter skiftande kontexter, situationer och behov
 • Självständig, engagerad och effektiv

Vi erbjuder

En spännande tjänst i en dynamisk miljö där du har möjlighet att självständigt påverka och utveckla arbetet och bidra till att öka respekten för och skyddet av de mänskliga rättigheterna. Tjänsten är på deltid och placerad i centrala Stockholm. MR-Fonden tillämpar tjänstemannaavtalet mellan Fremia och Akademikerförbunden.

MR-Fonden värnar om en rekrytering fri från diskriminering och strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Välkommen med din ansökan!

Vi tar emot ansökningar och kallar till intervjuer löpande, så skicka in din ansökan så snart som möjligt, senast 19 mars 2021. Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde så snart som möjligt. MR-Fonden tillämpar en provanställning på 6 månader. Eftersom MR-Fonden är en projektfinansierad organisation beror verksamheten på säkrandet av finansiering för projekten. Har du frågor gällande tjänsten kontakta MR-Fondens generalsekreterare Ulrika Strand, ulrika.strand@humanrights.se.

Rekrytering sker i samarbete med Sensus studieförbund. Ansök här