Händelseutvecklingen i Myanmar

Fonden för mänskliga rättigheter är djupt oroad över situationen i Myanmar där det rapporterats att politiska och civila ledare har arresterats under morgonen. Idag den 1 februari skulle det nya parlamentet ha sammanträtt för första gången. Demokratiska valresultat ska respekteras och våra partnerorganisationer i landet vill att det internationella samfundet fördömer militärens ingripande och åsidosättande av demokrati och mänskliga rättigheter.

Med anledning av denna händelseutveckling har MR-Fondens partnerorganisation Network for Human Rights Documentation – Burma (ND-Burma) gått ut med ett pressmeddelande som finns att läsa på deras hemsidan: https://nd-burma.org/the-network-for-human-rights-documentation-burma-condemns-military-detainment-of-government-officials-and-human-rights-defenders/