Är du MR-Fondens nya praktikant?

Som praktikant hos oss erbjuds du en spännande arbetsplats där du får en god inblick i det nationella och det internationella arbetet som sker inom en människorättsorganisation. Vi söker dig som närmar dig slutet av dina studier inom mänskliga rättigheter, juridik med fokus på folkrätt eller ett annat ämne med relevant inriktning.

Fonden för mänskliga rättigheter (MR-Fonden) är en religiöst och politiskt obunden stiftelse, vars verksamhet syftar till att stärka respekten för och skyddet av de mänskliga rättigheterna i Sverige och internationellt. Detta gör vi genom utbildning, informations- och påverkansarbete samt internationellt samarbete med människorättsorganisationer. Våra främsta fokusområden är ekonomiska, sociala och kulturella rättigheter och upprättelse för MR-kränkningar (övergångsrättvisa), både i Sverige och utomlands. Kontoret är beläget i centrala Stockholm.

Under våren 2021 erbjuder MR-Fonden en praktikplats för dig som är i slutet av dina studier eller som nyligen har avslutat dina universitets- eller högskolestudier. Praktiken är obetald och vi ser därför gärna sökanden som kan genomföra en hel termins praktik som en del av sina studier. Intervjuer sker löpande.

I arbetsuppgifterna som praktikant ingår att delta i olika gransknings-, informations- och påverkansinsatser och vara delaktig i de projekt som vi för tillfället arbetar med. Andra arbetsuppgifter är att ta fram underlag till vårt arbete, utföra research till debattartiklar, hålla en löpande omvärldsbevakning, ansvara för sociala medier, infomail och liknande administrativa uppgifter samt representera MR-Fonden vid olika möten och seminarier. Praktikanten blir därmed en i teamet. Under våren tar de årliga MR-dagarna mycket tid och arbete i anspråk och där kommer ansvar för logistik och praktikalia att vara en av dina huvudsakliga arbetsuppgifter.

Som praktikant blir du även försedd med en egen arbetsdator. Om rådande restriktioner fortfarande är aktuella utförs praktiken utan svårighet hemifrån. Tillsammans med din handledare sätter ni mål, kartlägger uppgifter för praktiken och har regelbundna avstämningssamtal.

Din bakgrund och kompetens:

– God kunskap om mänskliga rättigheter och folkrätt

– Vana att självständigt sammanställa information och skriva rapporter

– God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska

– Erfarenhet av kommunikation på sociala medier


Meriterande kompetens/erfarenhet:

– Erfarenhet från ideellt engagemang och civilsamhället

– Förmåga att skapa kontakt och nätverka med andra organisationer

– Särskild kunskap om övergångsrättvisa och ekonomiska, sociala och kulturella rättigheter

– Internationell erfarenhet

– Erfarenhet av WordPress och grafiska verktyg som till exempel InDesign

– Språkkunskaper, t.ex. spanska

Välkommen med din ansökan där du förutom CV skickar med ett brev där du beskriver vad du vill få ut av en praktik, och vad du tror att du kan bidra med till MR-Fondens arbete! Vid övriga frågor gällande praktiken, rekryteringen eller MR-Fonden, kontakta info@humanrights.se.

Ansökan mailas till info@humanrights.se senast den 31 oktober 2020.