MR-Fonden söker praktikant till hösten 2019

Är du MR-Fondens nya praktikant? Som praktikant hos oss erbjuds du en spännande arbetsplats där du får en god inblick i det nationella och det internationella arbetet som sker inom en människorättsorganisation. Vi söker dig som närmar dig slutet av dina studier inom mänskliga rättigheter, juridik med fokus på folkrätt eller ett annat ämne med relevant inriktning.

Fonden för mänskliga rättigheter (MR-Fonden) är en religiöst och politiskt obunden stiftelse, vars verksamhet syftar till att stärka respekten för och skyddet av de mänskliga rättigheterna i Sverige och internationellt. Detta gör vi genom utbildning, informations- och påverkansarbete samt internationellt samarbete med människorättsorganisationer. Våra främsta fokusområden är ekonomiska, sociala och kulturella rättigheter och upprättelse för MR-kränkningar (övergångsrättvisa), både i Sverige och utomlands. Kontoret är beläget i centrala Stockholm.

Under hösten 2019 erbjuder MR-Fonden en praktikplats för dig som är i slutet av dina studier eller som nyligen har avslutat dina universitets- eller högskolestudier. Praktiken är obetald och vi ser därför gärna sökanden som kan genomföra en hel termins praktik som en del av sina studier. Intervjuer sker löpande.

I arbetsuppgifterna som praktikant ingår att delta i olika gransknings-, informations- och påverkansinsatser och generellt vara behjälplig i de projekt och kampanjer som vi för tillfället arbetar med. Andra arbetsuppgifter är research och att ta fram underlag till vårt internationella arbete och till debattartiklar, ansvara för sociala medier samt representera MR-Fonden vid olika möten och seminarier. Under hösten kommer MR-Fonden fokusera extra på arbete med den colombianska sanningskommissionen och därför är det viktigt med språkkunskap i spanska.

Din bakgrund och kompetens:
• God kunskap om mänskliga rättigheter och folkrätt
• Vana att självständigt sammanställa information och skriva rapporter
• God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska, engelska och spanska
• Erfarenhet av kommunikation på sociala medier

Meriterande kompetens/erfarenhet:
• Erfarenhet från ideellt engagemang och civilsamhället
• Förmåga att skapa kontakt och nätverka med andra organisationer
• Särskild kunskap om övergångsrättvisa och ekonomiska, sociala och kulturella rättigheter
• Internationell erfarenhet
• Erfarenhet av WordPress och grafiska verktyg som till exempel InDesign

Välkommen med din ansökan där du förutom CV skickar med ett brev där du beskriver vad du vill få ut av en praktik och vad du tror du kan bidra med i MR-Fondens arbete. Vid övriga frågor gällande praktiken, rekryteringen eller MR-Fonden kontakta info@humanrights.se.

Ansökan mailas till info@humanrights.se senast den 31 mars 2019